Allah didn't bring you this far to leave you, He is trying to increase your faith..
to bless you with more in your life..
Losing hope towards HIM is a disaster, a MAJOR DISASTER.
Never let shaitan do it to you..

Jan 19, 2013

Kehidupan, Muhasabah diri...

Salamualaikh....

Allahmdulillah kembali mencoret kisah dan kata walaupun a lil bit awkward di situ ya..
almost 2 months dah blog amal ni bersawang.. nasib la tak boleh nampak... its been a while *sigh...

new people, new environment, new age (especially) membawa kepada satu perspektif yang boleh dikatakan agak berbeza dalam kehidupan.. more serious things to discuss even sometimes terbabas jugak ke topik yang gila-gila but then itulah kehidupan...

kehidupan itu adakalanya mampu mengubah seseorang itu yang semestinya menjadi harapan untuk berubah kearah kebaikan... namun, ada juga yang terbabas... semuanya telah diatur Allah SWT....but, even telah Allah aturkan perjalanan kehidupan kita, tidak semestinya kita berserah dan redha sahaja.. usaha itu perlu, doa juga perlu... erti kata lain we need it all..!!!

Allah itu uji kita dengan bermacam dugaan dan cabaran.. maybe dengan kawan-kawan, family, enemy and apa saja yang Allah nak bagi... but when we really hold to HIM, insyaallah kita akan survive... be strong and have faith on HIM...

kehidupan itu ada turun naiknya..umpama roda.. setiap perkara terjadi, pasti ada sebab dan hikmahnya.. whats more important, tengok balik diri kita instead of blaming others.. muhasabah diri..
"adakah betul apa yang aku buat ni..?" , "ingat tak aku pada DIA..??" ....
sometimes kita nak itu ini but then do we really done what exactly we have to do..???

reflect ourselves... muhasabah diri.. tak lama pun, sebelum tidur...