Allah didn't bring you this far to leave you, He is trying to increase your faith..
to bless you with more in your life..
Losing hope towards HIM is a disaster, a MAJOR DISASTER.
Never let shaitan do it to you..

Apr 3, 2013

Thank You Allah...

Salamualaikh....

its been a while since my last updated dalam blog ni.. like wowwwwww sangat today's life..!!
wowww doesn't means tak okay but more more and more grateful day by day..
Alhamdulillah.... thanks Allah for giving me this and that ^_^

diberi peluang dalam mengendalikan beberapa perkara for me Masyaallah... besar tanggungjawab tu.. at the same time people put their trust on you... hmmm, very very the very entah la tak tau nak gambarkan apa...
but insyaallah together with teamwork insyaallah sebaik mungkin amal akan laksanakan tanggungjawab tersebut...

actually there are a lot of things yang amal nak share especially about ukhwah, studies, environment yang subhanallah... really really thankful to Allah... benar, setiap perkara yang berlaku ada hikmahnya.. Allah titipkan setiap perkara to us and at the same time He give us strength to hold in that situation... hold onto HIM every second..every minute... masyaallah...

Allah give me a beautiful ukhwah and environment... He gave me strength and support through people around me.... Alhamdulillah....








may our heart together till jannah ^^

Feb 11, 2013

People...

Assalamualaikum...

people....
don't waste your time by being jealous to others...
coz it will make you in pain...

people...
be realistic, don't just jump into a conclusion...
which you also never know either its correct or not....
it could be vice versa...

people...
don't make yourself busy with other's life... 
yes, you can know other's life but everything has the limit...
coz when you go deeper, you will hurt yourself...

people...
why don't we try to HUSNUZON...??
its worth more than what you were thinking...
and it is not a waste too...
and know what...
ALLAH love it soo much...
He love people that always husnuzon to others...

people...
come together, we husnuzon...
insyaallah, you will get something from HIM...
(^_^)


Jan 19, 2013

Kehidupan, Muhasabah diri...

Salamualaikh....

Allahmdulillah kembali mencoret kisah dan kata walaupun a lil bit awkward di situ ya..
almost 2 months dah blog amal ni bersawang.. nasib la tak boleh nampak... its been a while *sigh...

new people, new environment, new age (especially) membawa kepada satu perspektif yang boleh dikatakan agak berbeza dalam kehidupan.. more serious things to discuss even sometimes terbabas jugak ke topik yang gila-gila but then itulah kehidupan...

kehidupan itu adakalanya mampu mengubah seseorang itu yang semestinya menjadi harapan untuk berubah kearah kebaikan... namun, ada juga yang terbabas... semuanya telah diatur Allah SWT....but, even telah Allah aturkan perjalanan kehidupan kita, tidak semestinya kita berserah dan redha sahaja.. usaha itu perlu, doa juga perlu... erti kata lain we need it all..!!!

Allah itu uji kita dengan bermacam dugaan dan cabaran.. maybe dengan kawan-kawan, family, enemy and apa saja yang Allah nak bagi... but when we really hold to HIM, insyaallah kita akan survive... be strong and have faith on HIM...

kehidupan itu ada turun naiknya..umpama roda.. setiap perkara terjadi, pasti ada sebab dan hikmahnya.. whats more important, tengok balik diri kita instead of blaming others.. muhasabah diri..
"adakah betul apa yang aku buat ni..?" , "ingat tak aku pada DIA..??" ....
sometimes kita nak itu ini but then do we really done what exactly we have to do..???

reflect ourselves... muhasabah diri.. tak lama pun, sebelum tidur...


Nov 25, 2012

Short notice

Assalamualaikum....

Its been a while since my last updated...
Alhamdulillah Allah berikan amal peluang dan makbulkan doa amal...
currently busy with assignment, lab, tutorial.... almaklumlah telah kembali kepada status seorang pelajar...
Insyaallah akan cuba curi-curi masa untuk penulisan dan perkongsian...


Being a doctor for Ummah
" Barangsiapa memelihara kehidupan seorang manusia, maka seolah-olah dia telah memelihara kehidupan manusia seluruhnya "
( Al-Maidah ; 5 : 32 )